Pohjantähden alla "Jos voit avata solmun kielelläsi, älä käytä hampaita" - itämainen sananlasku

Tsuhnalaisen fasismin irve

  • "Фінська фашистка" Suomalainen fasisti. Ukraina
    "Фінська фашистка" Suomalainen fasisti. Ukraina
  • news 21.by. Valkovenäjä
    news 21.by. Valkovenäjä
  • segodnia.ru. Venäjä
    segodnia.ru. Venäjä

 Kantaako suomalainen media vastuunsa kiihotuksesta kansanryhmää vastaan?

Turun Sanomien vääristelty uutisointi levisi kulovalkean tavoin totena suomalaisessa valtamediassa  Ylen pääuutisia myöten.  STT tiivisti  turkulaisen toimittajan harhaanjohtavan artikkelin tarkistamatta lähdemateriaalia ja levitti sitä uutisena ulkomaiselle medialle  kiihottaen muun muassa venäläisiä, ukrainalaisia, unkarilaisia,  azerbaidshanilaisia ja muita lukijoita vihaisiin kannanottoihin suomalaista kansanryhmää vastaan.

Uutinen julkaistiin vähintään kuudessakymmenessä venäjänkielisessä nettilehdessä ja hakusanalla «Хелена Эронен» löytyi 4750 osumaa uutiseen, jonka sisällön toimittajien on täytynyt ymmärtää  loukkaavan Helena Erosen kunniaa sekä mahdollisesti vaarantavan Venäjällä oleskelevien suomalaisten turvallisuuden, bisneksen, matkailun, taikka altistavan vain huonolle kohtelulle.

Keskustelupalstoilla lukijat herjasivat erilaisin törkein sanamuodoin Erosta, mutta erityisesti suomalaisia kansana ja saivatpahan osansa venäläisvihasta myös veljeskansamme virolaiset.  

 

Uutiset oli kirjoitettu vakavalla mielellä ja totena. Ohessa muutama otsikko:

Suomalainen Buchenwald  

Suomessa halutaan asentaa sirut venäläisille              

Perussuomalaiset päättivät merkitä ulkomaalaiset     

Suomessa aiotaan asentaa ulkomaalaisille mikrosiruja

Ei-suomalaisille ehdotetaan hihatunnuksia kuten Holokaustissa

Suomalaiset nationalistit suunnittelevat venäläisille mikrosiruja

Perussuomalaiset haluavat merkitä venäläiset sirppi ja vasara hihamerkeillä

Suomi tänään: Fasismi tekee paluuta

Venäläiset halutaan merkitä sirpillä ja vasaralla

Suomessa on ehdotettu homojen ja ulkomaalaisten merkitsemistä

Tsuhnalaisen fasismin irve

Jne.

Lähde (33 artikkelin kooste): 

http://www.newsfiber.com/psp/eng/search?q=&s=1&r=10&p=s&c=2&i=1&e=0&b=3&...

 

Ohessa venäläisen tietotoimisto INTERFAXin tiedote 12.4. suomennettuna: 

Suomalainen puolue ehdotti ulkomaalaisille hihanauhoja kannettavaksi

Perussuomalaisten kansanedustajan avustaja Helena Eronen on tehnyt aloitteen erityisten hihamerkkien käyttöönotosta maan ulkomaalaisille,  mukaan lukien venäläiset.  Hän perustelee ehdotusta kansallismielisellä sivustolla ”Uusi Suomi” julkaistussa blogikirjoituksesssaan sillä, että se helpottaa poliisin työtä ja vapauttaa resursseja, jolloin poliisin ei tarvitsisi jokaisessa erillisessä tapauksessa vaatia henkilötodistuksia ulkomaalaisilta. Lisäksi jokaiselle kansallisuudelle ehdotetaan erivärisiä hihanauhoja tunnistemerkkeineen. Hihanauhoja joutuisivat käyttämään myöskin suomenruotsalaiset, sekä seksuaalivähemmistöt.  Jälkimmäisten tunnistemerkki olisi sateenkaaren värit, sanoo Eronen.  Hän ehdottaa myöskin kaikille maahan saapuville ulkomaalaisille mikrosiruja ihon alle. Erosen artikkeli oli poistettu portaalin sivustolta. Toisen maailmansodan aikana saksalaiset natsit pakottivat arjalaiseen rotuun kuulumattomia kansanryhmiä kuoleman uhalla kantamaan tunnistemerkkejä, myös hihanauhoja.

 

Eikä siinä vielä kaikki, että Suomen Tietotoimisto levittää perätöntä tietoa tärkeälle kauppakumppanille, myös outoa ja valheellista informaatiota on levinnyt Suomesta Venäjälle viime vuosina, josta professori Timo Vihavainen kirjoittaa eilisessä blogissaan (14 .4.). Siitä pieni näyttö:

"Vielä pidemmälle menee trinhzu.livejournal. Sen mukaan Suomessa lastensuojelu ja vanhustenhoito ovat valtioterrorin ja yksityisen rikastumisen välineitä. Suomessa toimii keskitysleirejä, joissa huostaan otettuihin lapsiin kohdistetaan psykologista, fyysistä sekä seksuaalista väkivaltaa. Suomessa yhteiskunnan perusteita jäytää korruptio, joka tekee ihmisistä eläviä robotteja. Homoseksuaalisuutta propagoidaan kouluissa ja viiden miljoonan asukkaan maassa on miljoona alkoholistia."

http://timo-vihavainen.blogspot.com/2012/04/venajan-media.html

 

 Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (73 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Tässä näyte toimittajakunnan heikosta osaamisesta:
http://youtu.be/F-PZmqoOjA8

J. Gagarin

Pikemminkin näyte Speden nerokkuudesta.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Ja Veskun...ja Simon. Suomalaista karnevaalimeininkiä, kun sitä on muuten vain vappuisin ja laskiaisena?

Simon Wahlroos

Spede satirisoi lehdistömme toimintaa osuvasti.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Nyt se män se meiän ainut sanavappauen ylläpitäjän uussuami präntyykkikin. Voehan perskules etten paremmin tuu ja sano.

Sua****n TS:n lehtmiestunarit.

Vai että tässä ihan kiihkokansallisjulkaisussako minä olen häärinyt ?

Hiukka nälväisee toimitusta, ehkä omistajaakin... tämä brändi on ollut tähän saakka kirkas.

Useasti vuodessa Pietarissa käydessäni tullee rajalla kettuilua, pitää laittaa farkkuasu.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Jos lähdettä ei olisi poistettu, miten olisi mm. Venäjällä ja muualla tulkittu Helena Erosen kirjoitusta ?

Varmasti eri tavalla. Ainakin TARKASTI ja sen jälkeen TARKEMMIN.

Olihan tämä päätynyt länsimaisiin julkaisuihinkin, josta joku kommentoi 'täytyy nostaa hattua'

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Reijo ja J., tiedättehän, mutta puen sanoiksi: klippi ilmentää tapaa mitättömän/tarpeettoman/vääristellyn uutisen boostaamisesta, jotta aloittaja saa näkyvyyttää ja uutisankka lähtee kiertämään maailmaa.

Kiitos Elina !

J. Gagarin

Kun uutisointi Venäjällä menee noin överiksi, sille ei enää voi kuin nauraa. Ei se edes harmita. Pitäisi vain lykätä lisää pökköä pesään ja katsoa mikä vielä menee läpi.

Bäckman voisi varmaan testata tätä puolta vielä lisää. Ainakin hänen raporttinsa, jonka mukaan Suomessa "murhataan ja kidutetaan" venäläisiä isoäitejä, meni läpi aivan sellaisenaan vuosi sitten.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Uutisoinnille voi kyllä nauraa, mutta kun lukijat ottavat ne tosissaan!?
Tosin kyllä keskustelijoiden seasta löytyi muutama sellainen joka julisti koko uutisoinnin feikiksi. Onhan venäläisillä aika pitkät perinteet tulkita niin sanottua pravdaa.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Niinpä. Ja eikö tässä nyt saatukin vain sitä, mitä tilattiin?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Kaija, olen erittäin pahoillani Helenan tai kenen tahansa mediavainon uhrin puolesta, kuten olin myöskin pahoillani Halla-ahon puolesta.

Minä en pidä toimittajia tyhminä, artikkeli oli tarkoituksella lööppihakuinen. Nyt toimittajan röyhkeys persujen varjolla uhrata tuosta vaan joku satiirikko ei onnistunutkaan.

Sikäli tavoite on saavutettu, että Helena on saanut valtavasti tukea yli puoluerajojen, eikä vain persuilta, kuten se sama röyhkeä TS jaksoi vielä eilen vääristellä toddellisuutta uutisessa jossa kerrottiin kanteesta.

Jengi alkaa entistä paremmin näkemään mihin ollaan menossa. Janne Kuusi, joka puolusti viimeksi Lars von Trieriä, kirjoitti tänne Helenan tapauksesta erinomaisen kirjoituksen "Satiirin vai valehtelun sananvapaus".

http://jannekuusi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/102999-...

Olemme todella, todella mieron tiellä jos.., itse asiassa, me olemme olleet jo pitkään totalitarismin tiellä, 90-luvun lamasta saakka, oliko se -91 kun Kari Suomalainen sensuroitiin HeSarista, minuun hiipi epäilys koko helvetin eurostoliiton perimmäisestä tarkoituksesta.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

On tiettyjä asioita, joista minusta ei voi laskea leikkiä ja tämä pitäisi jokaisen historiaa vähänkin tuntevan ihmisen ymmärtää itse edestään.

Olen kirjoittanut tänään blogin historiasta ja historiallisuudesta. Minusta itse asiaan Hesarissa oli erittäin hyvä pääkirjoitus.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/T%C3%B6rkeys+ei+o...

http://kaijaolinarvola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/10...

Tämän päivän oikeistolainen ajanhenki suosii Helenan viljelemää "naurua", josta todellakin voi sanoa, että siitä naurusta seuraa pitkä itku, jos ihmiset eivät tajua sen lähdettä.

J. Gagarin

Kerropas sitten Kaija Irmeli vuosimallia 1918, että milä oikeudella Hesari voi kirjoittaa tällaista sarkasmia pääkirjoituksessaan:

"Perussuomalaisten tulisi käyttää tästä lähtien ruskeaa paitaa, jotta heidän poliittinen ja henkinen suuntautuneisuutensa tulisi kaikille selväksi."

Eihän vakavilla asioilla pitänyt laskea leikkiä! Ja tokihan Hesarin pääkirjoitus on arvovaltaisempi foorumi kuin Helenan blogi?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ihmiset uskovat kai pääasiassa sen, mitä haluavat uskoa. Ei sille mitään voi. On siinä yksityiselämässä se hyvä puoli, että tietää suurin piirtein missä kenenkin kanssa mennään. Olen aina ollut sillä kannalla, että jos jokin stereotyyppi saa pahantahtoisen, yksinkertaisen ja typerän ihmisen pelkäämään sinua, ruoki sitä, sillä se on aina parempi. Mikään ystävällisyys tai muu ei häntä muuta. Pitää sinua vain heikkona ja se on huono tilanne se.

Dari-anne Suomalainen

Ja kaiken lisäksi Hirvisaari vihjaa rakkaussuhteesta...Paris.

Maailman kauneimpana naisena pidettiin Helenaa, Spartan kuninkaan Menelaoksen puolisoa. Niinpä Paris matkusti Spartaan, jossa hän ja Helena rakastuivat toisiinsa. Paris ryösti Helenan itselleen ja palasi Troijaan. Tästä suuttuneena Menelaos kokosi sotajoukon ja lähti sotimaan Troijaa vastaan, jotta saisi vaimonsa takaisin.

Jouko Piho

Kyseessä lienee Hirvisaaren matkamuistolippis Pariisista.

fabu land

Niin, ja ihku Helena lähti soitellen ja rallatellen Arkadian kukkuloille haastamaan leikkeihinsä Medeia-Median, mitä perus- eikä peloponnesolaiset oikein hyvällä katselleet.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Siellähän on palattu neuvostoajan retoriikkaan. Lännessä on kaikki huonosti ja pielessä, meillä hyvin. Uppoaa nationalistiseen kansaan kuin veitsi voihin. Kun pelotellaan "fasisteilla" niin uppoaa vielä sutjakammin.

Onhan meilläkin korruptiota ja epäkohtia julkisessa hallinnossa mutta hyvin pieniä verratuna itäiseen naapuriimme. Heillä ei olisi kyllä yhtään varaa arvostella toisia. Pilaavat ihmisten elämän lisäksi luontoa täysin surutta ja asiaa tutkivia pahoinpidellään ja kuulustellaan.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Siellä on niin monenkirjavaa retoriikkaa aviisista riippuen. Tämä natsijuttu sai kuitenkin yllättävän paljon mediahuomiota. Kyllä siitä uutisoitiin ihan asiallisissakin medioissa, olihan uutisen jakelijana Interfax, mutta suurimmaksi osaksi tuohon "uutiseen" tarttuneet lehdet ovat suomalaista valtamediatasoa - lööppijournalismia, kuten ystäväni lehdistöneuvos nykyistä journalismia kutsuu.

Venäläiset ovat oman kokemukseni mukaan ystävällismielisiä suomalaisia ja aina arvostaneet suomalaisen työn jälkeä, siksi on hirveää, että kukaan ei pistä sitä dosenttia kuriin.

Luonnonsuojelu on tosiaankin karmeassa tilassa.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Samaa mieltä tuosta dosentista. Hänelle pitäisi antaa palstatilaa uuteen suomeen niin ei ehtisi niin paljon loata suomen mainetta.

Näitä tavattiin pohjanmaalla sanoa omaan pesään paskojiksi. Ihmisenä he ovat vielä "tupakka-akkaakin" alempana (huom, olen saanut pohjalaisen kasvatuksen)..

j.olavi heikkinen

kansallismielinen sivusto - uusi suomi :)

venäläisellä ihmisoikeusjärjestön sivulla kansallinen kokoomus, sosialidemokraatit ja keskusta luokitellaan nationalistisiksi ja arveluttaviksi puolueiksi ja heidi hautala "natsiksi".

kielimuurista johtuu varmaankin osa väärinkäsityksistä, myös median tapa lainata luovasti lähteitä muuttaa asiasisällön etenkin maan rajojen ulkopuolella.

....

fasistisiksi assosioituvien hihamerkkien sijasta suosittelen jokaiselle ulkomaalaiselle ja miksei myös suomalaiselle kunkin oman valtion tai maanosan kansallispukua, kansallispuku on etnisyyttä korostava ja positiivinen ulkoinen tunnusmerkki. kadulle jalkautuneen poliisin on silloin etnistä profilointia suorittaessaan suhteellisen helppo todentaa, että "ahaa, tuossa menee baijerilainen turisti nahkahousuissaan" ja "ahaa, tuo on afgaanipakolainen alueelle tyypillisessä koko kasvot peittävässä burkassaan".

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Heh, ihan jokaisessa uutisessa Uusi Suomi mainittiin nationalistisena, ei sentään ekstreemi-sellaisena.

Heidi on (oli jokin aika sitten) muistaakseni neukkulan rahoittaman ja stallareiden 70- ja 80-luvuilla johtaman Rauhanpuolustajien yhdistyksen puh.joht tai vastaava. Mutta Venäjä on eri juttu kuin neukkulan paratiisi oli ja tietenkin Heidin ihmisoikeus-"hyökkäykset" Venäjällä ovat leimanneet hänet fasistiksi ja ties miksikä terroristien hyysäriksi.

Tollaset kansallispuvut on ihan kiva juttu, ainakin jos tätä kyläjuhlatraditiota aletaan lähiöissäkin elvyttämään, niin sellaisissa tapahtumissa olisi varmaan mukava pitää kansallispukujuhlat.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Hautala toimi Sadankomiteassa, ei Rauhanpuolustajissa.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Voi hyväne aika sentään, kyllä vetää sanattomaksi ja tässä tapauksessa ei voi sanoa enää muuta kuin että kyllä ihmiset ympäri maailmaa ovat pöljiä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siinä se on, persun maailmankuva.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

No eikös me ollakkin kaikki vähän pöljiä? Eikä niin vähääkään, ajamme itsemme pöljyyttämme taantumukseen, velkavankeuteen ja totaalitarismiin.

Rauni Viren

Sen sijaan vihreiden mielestä Neuvostoliitossa kaikki oli paremmin?

Puhumattakaan Floridasta. Siellä ei ole rodulla väliä?

Ihmiset _ovat_ pöljiä kaikkialla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä olen täyspöljä ja voin todistaa sen. Voitteko te? : D

J. Gagarin

Voimme kyllä todistaa, että olet täyspöljä, jos kerta niin tahdot. :D

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Ilmoitan minäkin, että en todellakaan ole mikään varttihullu, vaan täys pöljä ja ylpeä siitä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Järkyttävää, että suomalaiset itse vääristelevät huumoriksi tarkoitettua kirjoitusta ja aiheuttavat ikävää julkisuutta, jota kukaan ei toki toivo. Etunenässä toimittajat ja tietysti tuo Suomen surkea pesänlikaaja dosentti Bäckman, jolla ei näytä olevan mitään kunniantuntoa.. ja arvostusta isänmaataan kohtaan.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Kaija, tämä tapaus on vielä siistimmästä päästä, niin hirveän kuluttava ja masentava hermoprässi kuin se vain voi yksilölle olla.

Mutta ulkopoliittisesti en ole koko kv-tulkin urani aikana niin röyhkeätä toimintaa saanut nähdä kuin edellisten eduskuntavaalien jälkeinen UM:n järjestämä pressitilaisuus politiikantutkija Jan Sundberg (RKP) puheenjohtajana. BBC uutisoi seuraavasti persuista:

”He uskovat, että matalaa syntyvyyttä ei korjata maahanmuutolla, koska maahanmuutto vie ongelmiin eivätkä ulkomaalaiset sovi suomalaiseen kulttuuriin. Sen sijaan nuorten naisten pitäisi opiskella vähemmän ja käyttää enemmän aikaa puhtaiden suomalaisten lasten synnyttämiseen. Tämä on kuin hento kaiku natsi-ideologiasta.” (Aamulehti siteeraa BBC:n uutista)

Venäjällä kirjoittelu oli siihen aikaan ihmeen maltillista, jopa Pravdassa (siinä ehdassa) juttu oli jopa positiivinen. Poliittisen tutkimuslaitoksen vararehtori Maksim Jusin jopa arvioi kirjoituksessaan, että jos venäläiset saisivat äänestä samasta kolmesta tavoitteesta kuin mitä persuilla oli, niin venäläiset persut saisivat enemmän ääniä kuin suomalaiset persut.

Juttuni löytyy täältä: http://elina.puheenvuoro.uusisuomi.fi/71228-peruss...

Dari-anne Suomalainen

Ihmisten merkitsemisellä ja erottamisella muista, on niin pitkä ja järkyttävä historia, että ei osoita ihmisyyden paluuta, jos siitä tehdään pilaa.

En ihmettele ollenkaan jos tieto sellaisen ehdottelusta leviää, koska sen pitääkin levitä muistutukseksi siitä, että koskaan ei enää kyseiseen palata.

Jostain kumman syystä oikeat asiat vaativat aina uhreja, mutta eiväthän ne muuten olisikaan niin koskettavia. Kuten nytkin, asia tuli esille jotenkin mutkan kautta, kääntäen ja taas oikaisten suoriksi varsinaiset aikomukset ja silti palvellen tarkoitusta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Pätkä Helenan kirjoituksesta:)

"Jos tämä ehdotukseni vaikuttaa jotenkin ei-nyt-ehkä-niin-hyvältä-idealta, niin entäs jos tuon kuvion kääntää toisin päin? Silloinhan kaikki Suomen kansalaiset voidaan velvoittaa kantamaan hihamerkkiä, joka voisi yksinkertaisesti olla vaikkapa Suomen leijona tai vastaava, tai esimerkiksi maakunnittain voisi olla sellaiset liput, ja ulkomaalaiset tunnistaisi siitä, ettei niillä ole hihamerkkiä?""

Etköhän Dari-anne suhtaudu juttuun liian tiukkapipoisesti? Toki se on mustaa huumoria, mutta sitä varsinkin keskisessä Euroopassa viljelllään todella runsaasti. - - Eli se on ihan oikeesti kansainvälinen huumorin laji, josta ei kannata väkisin kehittää mitään suurempaa kuviota, jota se ei ole. - Hymyillään vaan jos tavataan ja ihaillaan hihamerkkejämme:)

kati sinenmaa

Oletko huomannut, että juutalaiset itse haluavat leimata itsensä muista erottuviksi, kipa, ympärileikkaus,.. Samoin mustalaiset eivät halua näyttää ollenkaan suomalaisilta. Sama koskee muslimeja ja monia muita tänne tulleita.

Eihän meidän tarvitse tehdä muuta kuin vaatia maahan tulijoita käyttämään niitä kulttuurivaatteita, joita he vaativatkin

Käyttäjän suuronen kuva
Janne Suuronen

Turun Sanomien toimittajan nimi esiin. Samaten uutisen kopioineen STT:n toimittajan. Ovat valehtelullaan tehneet Suomelle ulkopoliittista vahinkoa.

Miksi selkeästi huumoria (oli se sitten hyvää tai huonoa, mutta kaikkien huumoriksi tunnistettavissa) kirjoittaneen Erosen pitää yksinään kärsiä grillissä, kun nämä valehtelijat ovat saaneet jäädä anonyymiuden taakse.

Arhi Kuittinen

Turun Sanomat toimi mielestäni journalistisesti ihan oikein.

Eronen mässäilee ihan puhtaasti sadistisilla natsimielikuvilla ja -fantasioilla ja projisoi niitä suomalaisiksi visioiksi ja ratkaisuiksi - ja kutsuu tätä projektiaan muka ironiaksi.

Eihän Eronen ironisoi mitään vaan näkee natsikäytännöt vain huvittavina visioina ja ratkaisuvaihtoehtoina "rikollisten tunnistamisongelmassa".

Kaiken tähän liittyvän venäläisen yleistävän uutisointitavan "koko Suomi" ja otsikkojen räikeyden takana on Bäckmanin lanseeraama Suomi-kuva, tyyli ja viha, ei Turun Sanomien uutsiartikkeli.

Johan Bäckmanin luotsaama "Suomen antifasistinen komitea" on toiminut vuodesta 2008 ja vain sen paisutteleva ja yleistävä mielikuvapropaganda on venäläisten kokeman uudentyypisen Suomi-inhon takana.

Johan on tehnyt aika hurjaa jälkeä omalla katkeralla otteellaan, jossa yrittää prosessoida jotain omia todellisia lapsuus- ja isä-ongelmiaan suomalaisesta ankeudesta ilman mitään suhteellisuudentajua. Hän on saanut siitä lisäksi hyvän bisneksen ja toimeentulon.

Oikeiston kansikuvapoika Stubb on toisaalta ministerinä hyväksynyt täysin Bäckmanin toiminnan koska ei ole perustanut valtion omaa mediatoimistoa ja suhdetoimintaa Venäjälle. Venäjä on aina ollut meille tärkeä ja ihan kansanluonnetta myötä tuttu naapuri.

Stubb on tämän venäläisen inhoilmiön suurin lietsoja Suomessa, ei Turun Sanomat.

Stubbin Venäjä-inho, tahallinen passiivisuus ja kaupan minimoiminen Venäjän kanssa on myös jotakin sanoinkuvaamattoman typerää ja suoraan vuosisadanalun äärioikeiston saksalaismielistä perintöä EU-valheissaan ja NATO-projektissaan.

Meillä on äärioikeistoa kuten on Venäjälläkin. Ja kylmää oikeistolaista pörssikapitalismia valtion suurimpana vihollisena valtion tuhoajana.

Venäjä ei myönnä omaa valtakoneistonsa palveluksessa olevaa nationalistista ja samalla ortodoksisen kirkon äärioikeistoa, meidän on aika tunnistaa ja tunnustaa oma suojeluskunnan-fasistisesta perinnöstä suoraan nouseva ideologia ja ihmiskuva.

- Kts

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/94699-vaara-suomi-...

Simon Wahlroos

>Et ole lukenut Erosen blogia ja siksi mielipiteesi on harhainen minun mielestäni.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

TS:n toimittaja on moraaliton, myy satua faktana, valehtelee.

"Eronen mässäilee ihan puhtaasti sadistisilla natsimielikuvilla ja -fantasioilla ja projisoi niitä suomalaisiksi visioiksi ja ratkaisuiksi - ja kutsuu tätä projektiaan muka ironiaksi."

Arhi, Erosen "mässäily" oli tästä päivästä, me olemme jo totalitarismin tiellä, mutta kokoomuksen ja demareiden "pyhä" euroliitto meitä sinne vie. Natsismilla, pimeiden voimien nousulla pelottelu ja rasismin lietsonta on tyylipuhdasta propagandaa, somaa joka silmiimme sumutetaan.

Ihmiset heräävät ympärillä viimeistään silloin, kun ollaan Kreikan tilanteessa, tai kun polttopullot lentävät kuten Malmössä ja muualla varakkaissa EU-maissa. Suurin osa taantuu, koko yhteiskunta taantuu ja jakaantuu luokkiin, prosessi on alkanut jo.

Suomi on myynyt kaiken kansallisen omaisuuden pilkkahintaan samoille tyypeille jotka Komissaarien naruista vetävät. Meillä on jäljellä enää pohjavesi, makea vesi. Usko tai älä, pian sekin myydään pois. Vahvistamattomien tietojen mukaan veden yksityistämistä on valmisteltu kaikessa hiljaisuudessa jo 2-3 vuotta.

Sano sinä, onko tämä natsismia, fasismia vai jotakin muuta totalitaritarismia. Itse näen kehityksen toisinajattelija Vladimir Bukovskin suuntaisesti, mikä on eurostoliitto, keskitetyn rahavallan liitto.

Euroopan johtavat sosialistit ja pankkiirit löivät kättä päälle Gorban kanssa jo pian Perestroikan alettua, tavoitteena yhtenäinen EU:n talousblokki, mutta pehmeämpi sosialismi kuin neukuissa, kuten Mitterand oli Bukovskin mukaan Gorballe selittänyt.

Simon Wahlroos

Pohjavesien myynti on fasismia* yhtä lailla kuin tämä valtionmaahanmuuttobisnes, jota tässäkin tapauksessa fasistisesti suojeltiin vähemmistövaltuutetun toimesta kieltämällä poliiseja kysymästä vieraiden henkilöllisyyttä. Kun Helena meni sitten tekemään siitä (suhteellisen hillittyä) pilaa blogissaan, niin siitä seurauksena on nyt taas tämä koko tiedotussota Perusuomalaisia, ja eritoten Hirvisaarta ja Erosta syyllistäen. Fasistit puolustavat siten kyseenalaisella tavalla etujaan harjoittaa fasismia poliittisia kilpailijoiltaan eli Perussuomalaisia syyllistäen.

*fasismi ei ole sen kummenpi asia kuin valtion ja korporaatioiden yhteenliittymä, kuten Mussoliini fasismin aikoinaan lanseerasi. Maahanmuutossa se toteutuu niin että valtio käyttää veronmaksajien varoja maahanmuuttobisnesten pyörittämiseen. Maahanmuuttofasismi on jopa rasistista jos ajatellaan sen syrjivän paikallisia asukkaita käytetyiltä tuilta.

Kalle Lehtonen

STT on osa erkkomediaa eli Helsingin Pravdan valtapiiriä. Selittänee persuvihan.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Arhi Kuittinen kirjoitti

"Oikeiston kansikuvapoika Stubb on toisaalta ministerinä hyväksynyt täysin Bäckmanin toiminnan koska ei ole perustanut valtion omaa mediatoimistoa ja suhdetoimintaa Venäjälle. Venäjä on aina ollut meille tärkeä ja ihan kansanluonnetta myötä tuttu naapuri.

Stubb on tämän venäläisen inhoilmiön suurin lietsoja Suomessa, ei Turun Sanomat.

Stubbin Venäjä-inho, tahallinen passiivisuus ja kaupan minimoiminen Venäjän kanssa on myös jotakin sanoinkuvaamattoman typerää ja suoraan vuosisadanalun äärioikeiston saksalaismielistä perintöä EU-valheissaan ja NATO-projektissaan. "

Erinomainen pointti tuo aktiivisesti väärää informaatiota oikaiseva mediatoimisto.

Mitä ihmettä ne puuhaavaat siellä brändityöryhmässä kun mitään konkreettista ei olla saatu aikaiseksi. Lieneekö taas yksi herrojen keskustelukerho vailla mitään todellista päämäärää??

Stubb on ollut jäsenenä tuossakin työryhmässä.

Venäjän kaupan, kielen ja kulttuurin tuntemuksesta olisi Suomelle valtavasti etua.

Stubb ei varmasti halua omilla toimilla vahvistaan Venäjätendenssiä oman ryhmänsä kielellisten etujen maksimoiseksi.

On vuosi vuodelta vaikeampi itä-suomeen perustella pakkoruotsitusta. Lappeerannassa käydessäni näin joka puolella venäläisiä turisteja.

Mitä enemmän niitä täällä käy ja vielä kun voitaisiin palvella heitä omalla äidinkielellään sen vähemmän dosentin älyvapailla puheilla olisi painoarvoa.

Ilkka Järvelä

Ja kaiken tuon seurauksena pitäisi erottaa Helena Eronen jotta "puolueelle ei tapahdu vahinkoa"? Näenkö pahaa unta, toivoisin että Persut ei edes mieti moista vaihtoehtoa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Ilkka,

Käytännössä persujen johdon nöyristelevä asenne "salonkihuoneissa" on vanhanaikaista. Salongit pitää tuulettaa villakoirista ja pistää hihat heilumaan, muuten alkaa tapahtua kansanliikkeen mureneminen.

Keijo Räävi

Holokaustin uhrit ovat pahiten loukkaantuneet Erosen hihamerkki -kirjoituksesta.

Rauni Viren

Sulla on varmaankin dokumenttia, että holokaustin uhrit ovat edes lukeneet tuota kirjoitusta?

Nimittäin uhrit ovat jo vähintään seitsemissä kymmenissä ja harvempi heistä osaa suomea. Joku on voinut tietysti loukkaantua Turun Sanomien jutun perusteella, mutta sepä onkin toinen juttu kokonaan.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Tämä lainaus jo huvitti totuudellisuudessaan:

"Suomessa lastensuojelu ja vanhustenhoito ovat valtioterrorin ja yksityisen rikastumisen välineitä."

Mihin unohtuivat sosiaaliturva ja terveydenhuolto? Valtioterroria ja yksityistä rikastumista, tuossa järjestyksessä.

Entä (erityisesti eläke-) vakuutusyhtiöt? Tai kuntien ja rakennusteollisuuden, tai kiinteistönvälityksen ja pankkien epäpyhät symbioosit?

Tässä maassa on oikeasti aika monta sellaista syöpää, joita ei ikinä paranneta ainakaan hallituspuolueita äänestämällä. Ja kyllä persutkin on pian korruptoitu näiden puolustajiksi, jos eivät ole jo.

Eivät näytä Halla-ahot tai Hirvisaaret olevan perillä oikeasti oleellisista asioista, kun jonkun "kulttuurin" ja "arvojen" suojelu kiinnostaa enemmän. Helppoja ovat hajottaa ja hallita, mitään oleellista muutosta eivät saa aikaan.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Ville: Tämä lainaus jo huvitti totuudellisuudessaan:

"Suomessa lastensuojelu ja vanhustenhoito ovat valtioterrorin ja yksityisen rikastumisen välineitä."

Tässä kohtaa huvituin minäkin. Tottahan tuo on, karkeasti ilmaistu, mutta totta. Lasten huostaanottopolitiikka on nykyisellään lapsikauppaa, aivan kuten turvapaikkapolitiikassakin toiminta on organisoitunutta bisnestä, jossa ihmisillä on vain välinearvo.

Persuista odotin haastajaa viranomais- ja puoluehegemonialle, mutta pahalta näyttää, persujen johto näkyy pitävän Donnerin veitsistä ja haarukoista. Jos tähtäimenä pidetään demokratiaa, niin miksi ihmeessä etenemme kohti puoluediktatuuria?

Piraatit on seuraava puolue johon asetan toivoni, olen itsekin aikamoinen piraatti hengeltäni - ilman mielleyhtymiä Kapteeni koukkuun. Muutoksen ajama suora demokratia on tavoite, mutta nähtävästi puolueparlamenttisen struktuurin purku vaatii "hallittua rakennemuutosta".

Minä kyllä ymmärrän Halla-ahon ja Hirvisaaren yhden asian politiikkaa, Kulttuurin ja arvojen suojelu on hieman köyhää retoriikkaa, mutta oikealla asialla kundit ovat ja hyvä että tekevät politiikkaa maahanmuuton näkökulmasta, sillä sellainen yhteiskunta millaisia sen asukkaat. Itse olen sitä mieltä, että moniarvoinen demokratia voisi toimia parhaiten yhteinäisessä kulttuurissa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Erinomainen pointti tuo aktiivisesti väärää informaatiota oikaiseva mediatoimisto""

Tässä olisi todellakin Suomen brändityöryhmälle erinomainen kohde, jolla olisi myös oikeasti vaikutusta venäläisten Suomi-kuvaan. Stubbihan on itse valitellut ettei hän osaa venäjää, mutta ei nähtävästi koe sitäkään liian suureksi puutteeksi, koska kieltää sen opiskelun ruotsin tilalla, vaikka meillä ruotsin osaajia on pilvin pimein. - - Tunne pelaa tässä hänelläkin enemmän kuin puhdas järki, mutta sillä tavoin ei Suomea viedä tämän yli sadan miljoonaisen kansan suosioon. Annetaan vain omituisen dosentin viedä Suomi-kuvaa alaspäin minkä kerkiää.

Venäjälläkin vain nuoret kaupunkilaiset ovat opiskelleet riittävästi englantia, jotka jo tulevat sillä myös hyvin toimeen. Kun taas suomalaisten venäläisillä liikekumppaneilla on sen sijaan kielen kanssa paljon ongelmia. Vanhempi 50-luvulla syntynyt, korkeakoulutettu polvi opiskeli enimmäkseen saksaa ainakin meidän venäläisten ystäviemme mukaan. Joten tulkkien käyttö on vielä tänäänkin arkipäivää, vaikka toisinkin voisi olla, jos meidän päättäjissä olisi enemmän ryhtiä ja munaa löytynyt.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kiitos E.M. blogista.
Nähdäkseni Erosen blogin tyyli oli railakkaan ironinen ja sen sarkasmin kärki kohdistui suomalaisiin alan viranomaisiin, ei suinkaan "vieraan näköisiin" ihmisiin.
Turun Sanomat puolestaan toimi moitittavasti ja toimittaja Toni Lehtisen laatimassa uutisjutussa "puhui sen nimissä, jonka oli syönyt". (S.J. Lec)

TS 15.4.2012, s.8:
"Turun Sanomien päätoimittajan Kari Vainion mukaan lehti seisoo juttunsa takana." Hän jatkaa vielä lehteen(!) kohdistuvasta painostuksesta: "Olisi vähän eri asia, jos asialla olisi vaikka pääministeri tai kaupunginjohtaja, Vainio kuvaa".

Ei yhdestä Erosesta tarvitse välittää, mutta jos "pääministeri tai kaupunginjohtaja..." Siinä on se lehden eettisen journalismin koodisto.
Iso mediatalo ja paljon koulutettua väkeä. Mikä tässä on TS:lle niin vaikeaa?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Perussuomalaisten ostoboikotti liikkeisiin, jotka mainostavat Turun Sanomissa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Elina hienoa kun olit selvittänyt jutun levinneisyyden ulkomailla. Turun Sanomat todellakin valheellisella tiedolla saataa vaarantaa muissa maissa asuvat ja liikkuvat suomalaiset. Tämä on hyvää aineistoa Helenalle joka ryhtyy tappelemaan suurta rahaa ja valheenlevittelyä vastaan.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Hemmo, Helena minulla olikin mielessä, kun sain tietää kanteesta ja seurasin keskustelua.

Nyt pitää kuitenkin pyytää anteeksi Hemmolta ja muilta kommentoijilta, että olin niin pöljä rustatessani tämän kirjoituksen AURINKOISENA ja KUIVANA päivänä, kun huomiseksi luvataan taas jotain märkää. Ulkotyöt kutsuvat...

Jatkan keskustelua oikein mielelläni myöhemmin :)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Kiitos Elina valistuksesta. Iso taakka tippui "hartioiltani", kun ei tarvii pähkäillä mitä ulkomaalaiset minusta (meistä suomalaisista) ajattelevat. Joskus tieto vapauttaa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Teuvo, oikeasti suomalaisilla on mitä parhain maine kaikkialla, paitsi Ruotsissa? Ainakaan suomenruotsalainen mieheni ei suostunut koskaan edes "heittämään vettä" Ruotsin maaperällä matkalla Suomesta Tanskaan.

Mutta kansainvälistä diplomatiaa nykyinen sukupolvemme ei osaa hoitaa. Minkä maan tietotoimisto tahallisesti mustamaalaa omia kansalaisiaan maailmalla?

Onko persupelko niin kova, että pitää oikein venäläisiä käydä kiihottamassa? Tajuamatta kuinka arka ja läpikäymätön asia venäläisille on heidän menneisyytensä fasismin ja sosialismin pyörteissä.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Just shoot me, tämä on totta: '...vanhustenhoito ovat valtioterrorin ja yksityisen rikastumisen välineitä'

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eikähän tämä viesti siitä, että Kreml katsoo Suomen kuuluvan vihollisiinsa.

Kalle Kuusivuori

Johan Bäckmän tehnyt tutkintopyynnön Erosen kirjoituksesta. Lähde Turun Sanomat. Sori vaan persut, ette voi lukea sitä:

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/334474/Kohudosent...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tiedä vaikka saadaan Erosen plokikirjoituksesta ihan oikeudenpäätös.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Tää nähtiin eilen.
Hihamerkeistä kirjoittanut teki Turun Sanomista rikosilmoituksen

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/334239/Hihamerkei...

Will you still place your bet on the neighbourhood threat!

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Ei hätää, kun asialla ei ole velj hyvävelj Isotiili.

"Turun Sanomien päätoimittajan Kari Vainion mukaan lehti seisoo juttunsa takana.

Hän pitää tapausta lähinnä marginaali-ilmiönä, mutta katsoo, että tiedotusvälineiden painostaminen oikeusteitse on aina periaatteellisesti vakava asia.

– En nyt kyllä katso, että painostus tässä olisi kovin voimakasta. Olisi vähän eri asia, jos asialla olisi vaikka pääministeri tai kaupunginjohtaja, Vainio kuvaa."

Kalle Kuusivuori

Mites se haarp mies nyt meni lukemaan Turun sanomia, eikös sen pitänyt olla boikotissa tinahatuilla ja muilla persuilla?

seppo kirnu

Valehtelmeninen on poikaa 'ammattilaisten' mielestä.

Itse sanoisin sen olevan epäammatillista panikoimista ja tahallaan valehtelua, tai tyhmyyttä. Jos toimisin omalla alallani samoin sutta, paskaa ja sekundaa sorvaillen, niin olisi saattanut paukkua eräskin tehdas siellä et täällä. Mutta kun valehtelu ja kieroilu ei kuulu harrasteisiin niin olen hommani hoidellut ilman ensimmäistäkään valitusta.

Eli ihme on kuinka henkilöt joiden tehtävä olisi tuottaa totuutta julki, tuottavatkin ilolla valheita ja virheitä, saaden siitä jopa palkkaa - ja mikä pahinta, tekevät sen ylpeydellä.

Katainen sanoo seuraavaa:

"- Vaikka kyse olisi ollut huumorista, niin pitää ymmärtää, mikä on soveliasta huumoria. Ihmisten jakaminen tai edes sellaisella leikittely, että ihmisiä jaetaan eriarvoisiin ryhmiin, on aika vakavaa, hän jatkaa."

On se hyvä että pankkiireille kumarteleva ristoreipas ei näe suinkaan juurikaan vakavana sitä, että oma kultamunakastinsa on jo vuosisadat jakanut ihmisiä ryhmiin. Ihmisarvottomiin orjiin ja heihin joilla sellainen on - ostettuna. Aika vakavaa mielestäni.

Ristoreippaismin 'sovelias huumori' on sellaista huumoria, joka näkyy esim. niin, että vanhuksilla on vellit housuissa päiviä putkeen, nuorison enemmistön päätä ja tunteita tapetaan mielialalääkkeillä ja joka toisen naapurissa naksutellaan haulikon iskuria hienokastin luomiin talousongelmiin kuristuen.

Se on kyllä hauskaa, että joillakin saa olla hauskaa.

Mitä hienompi merkkihiha, sen enemmän oikeutta olla hauska karjalle. Tehdä hauskoja pikku jekkuja ja kujeiluja kansan kustannuksella - kuten esim. luovuttaa jopa syntymättömien yksilöiden omistusoikeus jollekin lihavahkolle taholle rikkaita sikoja. Hiton hauskaa.

Ehkäpä kataisellekin on ollut tärkeää saada oikean merkkinen hihapari.

Harri Räsänen

Täällä Itä-rajalla on kaikki edelleen hyvin. Venäläiset turistit ovat katukuvassa jokapäiväinen näky ja kaikki kylpylähotellit kuten muutkin hotellit ovat aina viikonloppuisin täynnä kuten ennenkin.
Bäckmann ei venäläisiä kiinnosta, eivätkä monet ole hepusta koskaan kuulleetkaan. Ostosten teko ja kylpyläloma kiinnostaa. Samoin kävelyretki Vuoksen rannalla tai Saimaan jäällä.

Ihan kaikki ei sentään ole kunnossa. Nimittäin suomalaisten turha jonotuttaminen Svetogorskin eli Enson raja-asemalla. Syynä ovat tympeät Venäjän virkamiehet. Venäläisten jono kulkee, suomalaisten ei kulje.
Paikallisesti asiaa on yritetty ratkaista ilman menestystä. Auttaisikohan jos Katainen jyrähtäisi?

http://www.uutisvuoksi.fi/Uutiset/2012/04/01/Jonot...

Markku Toivonen

Siitäpä sitten vain kielitaitoiset kirjoittamaan vastineita, joissa kerrotaan, että koko kohun taustalla on tiedotusvälineiden väärin ymmärtämä pissishuumori.

Stacy Siivonen

Enää puuttuu se, että Hitler suuttuu hihamerkeistä.

"Sen mukaan Suomessa lastensuojelu ja vanhustenhoito ovat valtioterrorin ja yksityisen rikastumisen välineitä. Suomessa toimii keskitysleirejä, joissa huostaan otettuihin lapsiin kohdistetaan psykologista, fyysistä sekä seksuaalista väkivaltaa. Suomessa yhteiskunnan perusteita jäytää korruptio, joka tekee ihmisistä eläviä robotteja. Homoseksuaalisuutta propagoidaan kouluissa ja viiden miljoonan asukkaan maassa on miljoona alkoholistia."

Mutta näinhän asia on oikeasti!

Aki Mönkkönen

Kohta Aatu poistattaa kaikki ne huoneesta, joilla on suomalainen hihamerkki;)

Venäjällä ja sen satelliittivaltioilla ei luulisi olevan paljon varaa osoitella ketään ihmisoikeuskysymyksissä, sen verran kova historia, sekä nykyisyys näillä mailla on. Venäjällä katulapsia n. miljoona ja vankiloissa toinen mokoma. Epämieluisat toimittajat ammutaan jne. Juopottelusta nyt puhumattakaan.

Heikki Ojala

joo mutta pitäis vielä keksiä "kulma"...miksi Hitler poistattaisi hihamerkilliset tai miksi suuttuisi hihamerkkiuutisesta/"uutisoinnista"

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Seuraan taalla Espanjassa espanjalaisia ja saksalaisia tv-kanavia. Ei yhtaan mitaan mistaan Suomen hihamerkkikohusta. Missa vika? Eiko Turun Sanomilla ole yhteyksia maailmalle?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Saksassa ja Espanjassa on molemmissa omat vahvat huumorikulttuurinsa. Keskiajalla syntynyt karnevaali- ja pilkkakulttuuri oli merkittävää juuri mainitsemillasi alueilla.

Ruotsissakin ymmärrettiin asia huumorilla, samaten suomenruotsalaiset, germaaneja kun ovat.

Aki Mönkkönen

Suomesta pitäisi lähettää opintomatkalle Siperiaan Turun Sanomista jokunen toimittaja. (Tämä oli sarkasmia). Ehkäpä siellä elämän tosiasiat paljastuisivat kaikkine sarkastisuuksineen? Siperian rata jo itsessään voisi opettaa jotain sarkastisuuden ja totalitarismin erosta; ovathan ratapölkyt alkujaan olleet ihmisiä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kun Abdallah sulki oman plokinsa kirjoituksen Puheenvuoro-palstan hallinnasta kommentoinnilta, minulla jäi vastaus Moustgaardille antamatta hänen viimeisimmästä kommentistaan (nro 144). Jatkan siis tässä Moustgaardin omassa plokissa kun otsikkokin aavistuksenomaisesti viittaa samaan suuntaan.

Moustgaard kirjoitti: "yhteiskunta on jakautunut vahvasti kahtia noin kuvaannollisesti persuihin ja muihin, siis vallitsevan kehityssuunnan vastustajiin ja kannattajiin"

Minusta tuo on väärä tulkinta ja tarkoitettu ilmeisesti korostamaan katteettomasti PerSujen merkitystä. Yhteiskuntamme erilaiset jakautumiset voidaan todella luokitella vallitsevaa menoa eri asteisesti kannattaviin ja sitä eriasteisesti vastustaviin. Tuo raja noiden kahden välillä on kuitenkin kovasti häilyvä jopa PerSujen osalta. Osa PerSuista kannattaa €:a ja osa NATOttamista ja osa taas ei. Samaten muutkin kannattavat jotakin ja vastustavat jotakin. Kannatus ja vastustaminen ei ole noin blokkiutunutta, ei edes "viranpuolesta" eli työnään jotakin tahoa edustavilla.

Toisaalta eri tavoin mutta vahvasti nykymenoa vastustavien joukko ei koostu vain PerSuista vaan joukossa on iso joukko myös muita joista osa vastustaa PerSuja, jopa kiivaastikin.

Moustgaard kirjoittaa PerSujen edustavan tiedotusvälineiden antavan kuvan mukaan nurkkakuntalaisuutta, impivaaralaisuutta, tuulahdusta natsi-ajalta ja muuta enemmän tai vähemmän kauheaa tai paheksuttavaa.

Olikin jo korkea aika lopettaa tiedotusvälineiden "kuherruskuukausi" PerSujen kanssa. Oli jotensakin vastenmielistä seurata miten Soini oli kiva lähiönkasvatti, potkupallofäni ja pittoreski roomalaiskatolinen. Ei sanaakaan mistään mikä saattaisi olla hänen maailmankuvassaan epäilyttävää. Vasta pahimman huuman haihduttua on alettu kysellä katolisen maailmankuvan ahdasmielisyydestä ja omituisista käsityksistä ihmisten henkilökohtaiseen päätäntävaltaan kuuluvista asioista.

Samaten ensin hakkaraiset et al olivat vain vekkuleita "kansanmiehiä". Jälleen huuman haihduttua huomattiin puhdas rasismi, örvellys ja puuhastelu jopa rikollisten kanssa. J.n.e.

Oli hyvä, että tuo hehkutus ja peittely lopetettiin. Nyt on palattu heidänkin osaltaan n.s. normaaliin päiväjärjestykseen. Samaan miten pääsääntöisesti Demuleita, Kokkuleita, Kekkuleita, Vassuleita jamitäniitäonkaan kohdellaan. Sekös PerSuja korpeaa.

Toisaalta impivaaralaisuus on vekkuli vertaus. Oikeasti kokemuksen perusteella Impivaaran laelta näkee pidemmälle kuin brysseliläisellä terassilla olevan herkullisen simpukka-annoksen yli.

Moustgaard viittasi myös BBC:n uutiseen. Minun tulkintani PerSujen poliittisista avauksista, kommenteista ja teoista on BBC:n kanssa ihan yhtenevä, ontuvista Soinin selittely-yrityksistä huolimatta.

Ja lopuksi mitä tulee tähän otsikkoasiaan niin Eronen jäi n.s. "rysän päältä kiinni" ja hänen tekosiaan on yritetty jälkikäteen selitellä mukamas humööriksi. Se on PerSujen yleinen tekniikka aina kun joku jää kiinni. Saanemme vielä ennen PerSu-kuplan puhkeamista kuulla paljonkin lisää humööriä.

Onnetonta on vain, että Eros-kohun taakse jäi sisäministeri Räsäsen samanlainen halu merkitä EU:n ulkopuoliset ihmiset heidän tänne tullessaan ehtona venäläisten viisumivapaudelle. Sen olisi pitänyt olla suurempi uutinen kuin avustaja Erosen toilailut. Hänenkin osaltaan peittely ja hellittelyvaihe näyttää loppuneen.

Toimituksen poiminnat