Pohjantähden alla "Jos voit avata solmun kielelläsi, älä käytä hampaita" - itämainen sananlasku

Tulevaisuus on Perussuomalaisten ja Vihreiden käsissä

Valtion nuorisoneuvoston jokavuotisen haastattelututkimuksen mukaan Perussuomalaiset on pysynyt myös vuonna 2016 suosituimpana puolueena 15-29 vuotiaiden nuorten keskuudessa. Samalla se on ollut myös inhotuin puolue. Nuorten naisten suosikkipuolue on Vihreät. Eniten polarisoitumista tyttöjen ja poikien kesken esiintyi suhtautumisessa monikulttuurisuuteen ja maahanmuuttoon.

Nuorisobarometrin mukaan asenteet, jotka viittaavat sisällöllisesti mahdollisesti suvaitsemattomuuteen tai rasismiin, saavat kyselyssä suhteellisen pienen vähemmistön kannatuksen, vastaajista 71% kokee että ystävän ihonvärillä ei ole väliä, kun vielä vuonna 2005 sillä oli väliä 35% mielestä. Ilmiö selitetään lisääntyneellä vierasmaalaisten läsnäololla omassa elinympäristössä ja kuinka paljon vastaajat ovat päivittäin tekemisissä maahanmuuttajien kanssa.

Tyttöjen laskeneeseen naimahalukkuuteen ulkomaalaisen kanssa on barometrin mukaan mahdollisesti vaikuttanut maahanmuuttajien kulttuuritausta. Nuorten mielipidettä  kulttuurierojen vaikutuksesta  yhteiskunnan koheesioon ei käsitelty, vaikka tämänkertaisen nuorisotutkimuksen teema oli tulevisuus.

Seuraavaassa suora lainaus Nuorisobarometrin raportista:   

"Erityisesti seuraavat viisi väittämää näyttävät viittaavan nuiviin asenteisiin maahanmuuttajia ja maahanmuuttoa kohtaan: ”Jos olisin työnantaja, valitsisin kahdesta yhtä pätevästä työnhakijasta syntyperäisen suomalaisen”, ”Minulle on tärkeää että ystäväni ovat syntyneet Suomessa”, ”Olisi hyvä, jos Suomeen tulisi enemmän ulkomaalaisia” (käänteisesti), ”Minulla on maahanmuuttajataustaisia ystäviä” (käänteisesti) sekä ”On arvokasta, että Suomessa asuu eri kulttuuritaustoja edustavia ihmisiä” (käänteisesti).

Kaikkien näiden väitteiden kohdalla viisiportaisen vastausasteikon äärimmäisen vaihtoehdon valinneita on aineistossa vain kymmenen, eli puoli prosenttia, ja vähintään neljä väitettä viidestä allekirjoittavienkin osuus on vain yksi prosentti. Johdonmukaisesti ”maahanmuuttokriittinen” tai suoranaisen rasistinen joukko vaikuttaa siis ainakin näin mitaten melko pieneltä. Heitä löytyy kaikista ikäryhmistä, mutta sukupuolijakauma on selvä, sillä yhdeksän kymmenestä on poikia. Kaikkien koulutustaso on matala eikä yksikään ole ylioppilas."

Tällä kertaa barometrin aiheena oli siis tulevaisuus ja loppuun yhteenveto:  

"Suomalainen hyvinvointivaltio sai nuorilta vankan kannatuksen, mutta toisaalta sen säilymiseen tulevaisuudessa suhtaudutaan epäilevästi. Samoin nuoret toivovat tasa-arvon ja ympäristön tilan paranevan tulevina vuosina, mutta eivät jaksa täysin uskoa siihen. Kyynisyyden ja epäluottamuksen nopea lisääntyminen nuorten keskuudessa onkin yksi tutkimuksen keskeisiä havaintoja. 

Yleisestä optimismista tai pessimismistä kysyttäessä oma tulevaisuus nähdään valoisampana kuin Suomen tulevaisuus, ja maailman tulevaisuuteen suhtaudutaan jo perin synkästi."

https://tietoanuorista.fi/wp-content/uploads/2017/03/Nuorisobarometri_20...

Kunnallisalan kehittämissäätiö tutki suomalaisten puolueiden jäseniä ja tulokset korreloivat nuorten asenteiden ja taustojen kanssa käytännössä yks yhteen Vihreiden ja Peersujen kanssa.

Persut on duunarimiesten ja yrittäjien puolue, 75% jäsenistä miehiä. Alle 30% on korkeakoulutettuja ja kolmasosa jäsenistä työttömiä, 11%. Puolueen jäsenistö jakaantuu tutkimuksen mukaan suhteellisen tasaisesti eri puolille maata. 

Vihreät ovat aivan toista maata, naisia on puolueen jäsenistä 63% ja kannattajista 71%. Korkeakoulututkinto on lähes 70 prosentilla ja heistäkin 75%on hankkinut ylemmän version. 70% on työllisiä ja vihreät ovat selvästi useimmin ylempiä toimihenkilöitä, heidän osuutensa työssäkäyvistä on 64%. Duunareita ja yrittäjiä on alle kymmenen prosenttia. Opiskelijoita n. 17%.

Puolet näistä supernaisista elää Uudellamaalla, monikultuurisessa rikkaudessa ja katsoo nenänvarttaan pitkin juntteja ja leimakirves heiluu oitis jos joku ehdottaa heidän muslimilemmikeilleen ihmismäisempää kohtelua kuin syrjäytymistä kaukana kotoa, cityvirheiden ilona.  https://yle.fi/uutiset/3-9528779

  

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Pitkälti noin olen itsekin päätellyt. Demarit ja kepu nyt haalistuvat vuosi vuodelta eikä heillä tunnu olevan kykyä uudistumiseen. Demareilla ehkä pieni mahdollisuus vielä pelastautua mikäli korjaavat linjojaan tarpeeksi, mutta tuskin niin käy. Vasemmistoliitto on sitä samaa mitä jo muutama vuosikymmen. Kokoomuksella taas on niin vankka peruskannatus että se ei ole häviämässä mihinkään. Heillä on oma lokeronsa.

Vihreillä on puolellaan suuri osa nuorisoa ja koulutettuja eli mennee ajan myötä sekä kepusta että demareista ohi. Tuskin tarvitsee monia vuosia odotella. Samoin perussuomalaisilla on selvä lokeronsa, joka ei ole mihinkään katoamassa - etenkin kun kannatusta löytyy myöskin nuorissa ja keski-ikäisissä. Kannatus alkanee nousta heilläkin kuten on jo osin alkanut.

RKP ja kristilliset polkevat paikallaan. Ryhmässä "muut" ei oikein ole ketään, vaikka liberaaleilla tai piraateilla voisi olla sopivassa kohdassa saumaa... tuskin kuitenkaan ihan lähiaikoina.

*******

Embuske ampuu teksteissään haulikolla, mutta sen vuoksi osumiakin tulee ihan kelpo tahtia hudeista niin välittämättä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Siltä se näyttää, että Vihreät on keski-iältään nuorin, persut toiseksi nuorin ja kolmosena tulee kokkarit, joille en oikein ennustaisi kovin ruusuisia tulevaisuudennäkymiä, elleivät taas palkkaa mainostoimistoa ja profiloi itseään köyhien puolueeksi - duunarikortti on käytetty loppuun.

Itseasiassa mä joskus tällä foorumilla ehdotin, olisiko ollut 2010 Ana Maria Gutierresin blogissa, että vihreät ja persut voisivat lyödä hynttyyt yhteen ja hyödyttää toisiansa, kaikilla tavoilla - oppia toisiltaan sen mitä kummassakin on parasta.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Huhtasaaren julistama "uusi normaali" voi jatkossa olla myös vanhojen puolueiden agendassa.

Muutoksen tuulet voimistuvat.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No käännöstä yrittävät koska muutoin pelkona on uusi jytky ja tällä kertaa Halla-ahon voimin (tosin se edellinenkin meni pitkälti ns. nuivien piikkiin, vaikka Soini pisteet korjasikin). Siihen tietenkin tulee vastavoima ja mihin se kanavoituisikaan paremmin kuin vihreisiin?

Vanhempien puolueiden käännös samoille linjoille tietenkin on "vähän" epäuskottava, kun persujen esittämänä sama poiki heiltä natsi/fasisti -kommentteja vain vähän aikaa sitten. Se on kuitenkin ihan käypä strategia, koska äänestäjän muisti on lyhyt. Ei taida montaa päivää olla, kun joku demari täälläkin esitti varsin tutun kuuloisen maahanmuuttosuunnitelman eli, rankasti pelkistettynä, pakolaisia Eurooppaan vähemmän ja mieluummin pakolaisleireihin Euroopan ulkopuolelle.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Humanitaarisia viisumeita turvapaikanhakijoille ja nykyistä turvatumpia pakolaisleirejä ollaan ehdotettu ainakin vasemmistolaisempien puolueiden tahoilta jo vuosia - demareiden keskuudesta nyt julkisuuteen tullut ehdotus pakolaisleirien perustamisesta kriisialueiden lähelle ei ole mitenkään uusi eikä etenkään halpa ratkaisu silti. Eu:n ja yK:n hallinnoimien leirien ylläpito edellyttää Suomelta yhteiseen taakanjakoon osallistumista - rahallista osallistumista siis sekä erilaisten asiantuntijoiden lähettämistä pakolaisleireille niiden päivittäisten toimintojen turvaamiseksi...

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #9

Hyvä että Vasemmistokin tulee järkiinsä, eihän näin voi jatkua että elämme alati kasvavan velkavuoren päällä

Eiköhän niitä pakolaisleirejä olekin, en tiedä kuinka monta, mutta mitä olen lukenut - olosuhteet on hirveät ja naiset, etenkin nuoret tytöt ovat koko ajan vaarassa tulla raiskatuksi, joo ihan omien toimesta jos ei äidillä tai tytöllä ole miestä turvanaan.

Vaikka kuinka kallista olisi, halvemmaksi se kuitenkin tulee kuin elättää ihmisiä maailman kalleimmassa maassa ja ennenkaikkea, ovat naistensa turvana ja pääsevät konfliktien ratkettua taas rakentamaan maatansa. Pakolaisleireillä aikansa voisi käyttää opiskeluun tai ammatin opettelemiseen. Muistaakseni näin tehdäänkin, ainakin lapsille järjestetään opetusta, varmaan myös aikuisille.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Keijo, itse asiassa miksi ei, vanhat puolueet voisivat uudistua ja palautua taas normaaleiksi.

Huhtasaaren "uusi normaali" on ihan sopiva nykypersuille. Heistä tuli ihan uusi puolue ja työrytmi voi palautua normaaliksi sisäisten ristiriitojen ja vallankamppailun jälkeen. Kyllä se oli Halla-aho porukka joka sen jytkyn teki. Soini vaan laskelmoi pieleen luullen pääsevänsä hänestä eroon ja puoluekokousväki näytti että Soini ei ansainnut luottamusta.

Nyt on persuissa rauha ja kaikilla hyvä tahto:)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Tulevaisuus on Perussuomalaisten ja Vihreiden käsissä"

Käytännössä siis Vihreiden käsissä on tulevaisuus - koulutetumpi väestönosa kun on aina myös yhteiskunnallisesti aktiivisinta ...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei nyt ihan aina. Onhan noita historian aikana tapahtunut että muillekin meno riittää. Vihreillä näyttää tulevaisuus kyllä hyvältä - siis kannatuksen kannalta ainakin. Aika moni kyllä on nuorena vihreä ja jatkossa sitten jotain muuta. Itsekin muistan äänestäneeni vihreitä vielä parikymppisenä.

Ja Kokoomusta tuskin kannattaa laskea pois kuvioista - osin valitettavastikin.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Juho, mutta ketkäs ne maksavat ylempien toimihenkilöiden palkat? Jossain vaiheessa joudutaan leikkaamaan, ollaan me korviamme myöten veloissa.

Meillä taitaa olla edessä byrokraattien alasajo ja puhdistus tsaarinajoilta periytyneestä, ylisuuresta virkamieskoneistosta. Paha juttu, että kallis koulutus menee hukkaan hanttihommia tehdessä, - mutta, ainahan voi ryhtyä yrittäjäksi.

Piraattien ohjelmassa on mm. virkamieskoneiston ja viranomaiskontrollin vähentäminen, kansanäänestykset sekä kaiken liiketoiminnan vapauttaminen byrokratiasta, eri turhasta lupamenettelystä ym. paperisodasta.

Fiksuinta olisi tehdä islantilaiset - eli jättää ulkomaanvelka maksamatta, hieno maa ja fiksu kansa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

"Fiksuinta olisi tehdä islantilaiset - eli jättää ulkomaanvelka maksamatta.." Hups..onpa kommentti. Olisivat varmaan velkojat ilahtuneita. Kysymyksessä on sentään noin 100 miljardia. Islannilla oli muistaakseni 8 miljardia ja siitä taisi jäädä "jumalan maksun päähän" noin puolet. Mahtaako piraateissa olla enemmänkin vallalla tuon suuntaisia ajatuksia??

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #11

" Mahtaako piraateissa olla enemmänkin vallalla tuon suuntaisia ajatuksia??"

Joo, hups tulipa ajattelematon kommentti, tuli vaan suoraan sydämestä. Pitääpä vähän varoa tätä mun tempperamenttia etten omalta osaltani mokaa piraattien imagoa, varsinkin kun olen laittanut puoluekantani näkyviin.

Seppo, kiitos infosta - meillä on vähän eri tilanne kuin islantilaisilla, ovathan he käytännössä 100% omavaraisia energian suhteen mikiä on valtava etu maan talouden pyörittämiselle.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tekoälysovellukset tekevät tuloaan kaikille elämänalueille ja koulutetulle väestönosalle verkostoituminen maan rajat ylittävästi ei ole ongelma. En siis uskokaan koulutuksen menevän keneltäkään hukkaan.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #12

Juho, loistokommentti.

Just vähän aikaa sitten luin aiheesta Antti Hautamäen blogin "Uusi universalismi perustuu yhteisiin voimavaroihin"

"Julkisuudessa on eniten ollut esillä digitalisaation vaikutus työelämään ja työpaikkoihin. On arvioitu, että jopa 40 % nykyisistä työpaikoista voidaan korvata tietokoneilla, roboteilla ja tekoälysovelluksilla. Näitä vaikutuksia on yleisellä tasolla analysoitu Demos Helsingin ja Sitran julkaisemassa raportissa Uuden ajan työ ja toimeentulo."

http://anthauta.blogspot.fi/2017/11/uusi-universal...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Mistä kohden Nuorisobarometriä olet päätynyt seuraavaan:
"Valtion nuorisoneuvoston jokavuotisen haastattelututkimuksen mukaan Perussuomalaiset on pysynyt myös vuonna 2016 suosituimpana puolueena 15-29 vuotiaiden nuorten keskuudessa. Samalla se on ollut myös inhotuin puolue. Nuorten naisten suosikkipuolue on Vihreät. Eniten polarisoitumista tyttöjen ja poikien kesken esiintyi suhtautumisessa monikulttuurisuuteen ja maahanmuuttoon."

Missä mainitsemassasi raportissa tällainen on, kun ne tunnu itse sitä löytävän?

Vai oletko jotenkin kysytyistä asioista vetänyt tämän johtopäätöksen?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Niko, kirjoitin muistin varassa, mutta löysin ainakin Ylen artikkelin vuodelta 2011

"Perussuomalaiset on suosituin puolue opiskelijoiden keskuudessa. Taloustutkimuksen mukaan 15 prosenttia opiskelijoista samastuu perussuomalaisiin. Puolueen konservatiiviset arvot viehättävät monia, vaikka puolue ei ole erityisesti profiloitunut opiskelijoiden asioiden ajajana." https://yle.fi/uutiset/3-5424552

Jostain noilta vuosilta alkaen on ollut Nuorisobarometreissäkin tätä äänestyskäyttäytymistä, matskua on niin paljon kahlattavaki...mutta jossain vaiheessa yritän tarkistaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Nyt en ihan ymmärrä. Kirjoitit muistin varassa tuloksia ja viittaat kauas menneisyyteen, jytkyvuoteen jolloin perussuomalaisten tilanne oli täysin erilainen kuin nykyaikana?

Minäkään en pikaisella kelauksella löytänyt ilmoittamaasi osiota, hämmentävää. Minulla ei ole nyt aikaa ruveta itse etsimään, joten voisitko linkata tiedot kun löydät ne?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Hei Niko, Vihdoinkin pääsin vastaamaan sinulle. Sori että kesti.

Yritin löytää tuoreemman joko taloustutkimuksen tai jonkun muun laitoksen tutkimuksen nuorten poliittisesta suuntaumisesta, mutta esittämäni Ylen juttu näkyy olevan tuorein minkä löysin mediasta. Silloin 2010 tarkasteltiin myöskin niitä tekijöitä jotka erottavat niin jyrkästi poikien ja tyttöjen mielipiteitä. Aineiston pohjalta Taloustutkimus suoritti erillisen kyselytutkimuksen vasta vuosi barometrin julkaisun jälkeen. Vuoden 2016 barometrin pohjalta ei ole nähtävästi vielä galluppia tehty tai en vaan löydä.

Ja kyllä, olen vetänyt johtopäätöksen, sillä useissa kohdin tutkijat toteavat trendien pysyneen melko lailla ennallaan tyttöjen ja poikien eroissa suhtautua eri ilmiöihin, kuten maahanmuuttoon, yrittäjyyteen, työttömyyteen ja kuinka suhtautuminen vaikuttaa yhteiskunnalliseen osallistumiseen järjestöihin, äänestyskäyttäytymiseen jne.

Kyseiset tiedot on poimittu barometrin selosteesta sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön, että Valtion nuorisoneuvoston sekä Nuorisotutkimusverkoston tieteellisistä artikkeleista, joista on luettelo mukana. Tämäntyyppisiä taustamuuttujia barometri seuraa vuosittain vaikka pääteema vaihtuu.

Aloitukseni oli kyllä harhaanjohtava, sillä olisi pitänyt selvittää, että barometri on yhteenveto vallitsevista trendeistä, eikä suinkaan tutkimus. En lähde aloitustani korjaamaan, mutta otan opiksi olla tarkempi kirjallisessa ilmaisussa. Aloitus olisi pitänyt kuulua seuraavasti: Valtion nuorisoneuvoston haastattalututkimuksen perusteella voi päätellä...jne

Kiitos paljon, että esitit kysymyksesi, sillä en voi kirjoitella ylimalkaisesti niin, että lukija voi saada väärän käsityksen, tässä tapauksessa barometrin roolista tutkimustyökaluna, hoidin opm:n nuorisotoimen kaikki ve-valtuustunnat parinkymmenen vuoden ajan ja pidin asioita nähtävästi itsestäänselvänä, oppia ikä kaikki :)

Juha Hämäläinen

Suomessa on tilaa yhdelle uudelle ja suurelle puolueelle, joka ajaa suomalaisten etua, ei kunnioita kuvia eikä ota EUn määräilyä todesta, jos määräilyn sisältö ei meille sovi.

Tällaisen puolueen täytyy kuitenkin olla älykkäässä hallinnassa eikä Persujen Soinin kaltaisen vetäjän käsissä, joka ei ole älykäs ja osaava vaan vain selkärangaton opportunisti kiireestä kantapäähän sekä sanansa syöjä ja silti arogantti ja omahyväinen.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Samaa mieltä Juha yhdelle isolle selkärankaiselle puolueelle, persuista voisi kasvaa sellainen, mutta heiltä puuttuu perinteinen puoluepoliittinen osaaminen ja suomalaiset kun ovat hm. hieman hitaita reagoimaan muutoksiin kuten esim "rajat kiinni"- kysymyksessä. Ruotsi oli "sulkenut rajansa", siis palauttanut rajatarkastukset, ja samoin Tanska, niin meillä vaan jatkuu/jatkui sirkus siitä kuinka emme voi sulkeutua muulta maailmalta ja sitä rataa...

Halla-ahosta ollaan kaikenlaista mieltä persoonana, mutta hän vaikuttaa kovahermoiselta strategilta, mutta mutta, mikä minä olen sanomaan että hän sopisi mieluummin puoluesihteeriksi eikä puolueen keulakuvaksi, esiintymis- ja puhetaidoissa olisi vielä sparraamista ennekuin uskottava valovoimaisuus/karisma pääsee esille, siis mikäli sitä on. Ja miksei olisi, kundi on vaan niin ujo.. Ehkä olen vain tottunut liiaksi meidän konsensus-tyyliseen yhteen ääneen laulantaan ja asioiden ympäripyörittämiseen, etten näe itsekään uusien tuulien puhaltavan poliittisessa kulttuurissa.

Soinista olen samaa mieltä ja näkihän sen, mikä oman edun tavoittelija hän oli. Otti Halla-ahon persuihin ja luuli voivansa manipuloida kuten teki Tony Halmeen kanssa, mutta Karma hoiteli hoimmansa jo tässä elämässä eikä seuraavassa, vaioliko se kienties itse Tony sieltä haudan takaa :) Kiitos kommentista.

Lisäisin vielä, että tanskalaisilta pitäisi oppia se tyyli miten heidän politiikkonsa seisovat järkähtämättä oman kansan etujen takana. Esim. Mohammed-pilapiirrosjupakka tai miten he ovat perustelleet EU:lle alati tiukkenevaa pakolaispolitiikkaa, eli "meidän on ensin ajateltava kansalaistemme etua".

Erittäin loogista. Miten muuten auttaja voi auttaa jos ajaa itsensä piippuun, silloin on tuloksena kaksi autettavaa. Näin minulle sairaalassa opetettiin kun jouduin viettämään lähes vuoden poikani sairauden takia sairaalassa.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

""Suomalaisen feministijärjestö Naisasialiitto Unionin virallisen kannan mukaan on ihan okei, että muslimimies ei kättele naista, koska se kuuluu hänen kulttuuriinsa."

Siis "maassa maan tavalla" olikin vitsi?

Suomessa syntyvyys laskee ja samoihin aikoihin, maahan tulee sankoin joukoin nuoria, naimaikää lähestyviä nuoria miehiä vieraista kulttuureista. Sattumaa, varmaan...

Ehkä olisi syytä pohtia myös, minkälainen tulisi arjen realismi olemaan esimerkiksi avioliitossa, jossa miehen kulttuuriin kuuluu, että nainen joutuu liittymään miehensä uskontoon/kulttuuriin ja omaksumaan sen ideologisen maailmankatsomuksen käytänteineen...Avioerokin on hankalaa ja lasten asema siinä.

Onko tämän päivän feminismi on osa tätä järjestelmää vaiko ei?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Maassa maan tavalla - ei ole yhtään vitsi, ainakaan meikäläiselle. Enbuske kai kuvittelee tai sitten pelleilee että erilaisen tapakulttuurin kohtaamisessa kohteliaat käytöstavat, jotka ovat itsestään selvyys, olisivat feministien ensimmäinen huolenaihe. Tulinpahan valinneeksi tekstinsä koska minut yllätti "lemmikki"-vertaus pakolaisista hänen suustaan :)

Ei se sattumaa ole tietenkään. Kaikki vanhat teollisuusmaat kärsivät samasta vitsauksesta, lapsia tehdään vähän ja sekin turhan myöhäisellä iällä, vrt. vihreiden naisten hurja koulutustaso. Ja se aihe minua vasta kiinnostaakin vaikka trendinä ilmiöstä on puhuttu vuosikausia, siis siitä miksi pojat eivät pärjää tytöille koulussa. Jo ajat sitten naisten osuus korkeakoiluissa on ohittanut miesten osuuden ja naiset valtaavat perinteisiä miesten tekniikan aloja.

Seka-avioliitot ovat väistämätön juttu, vaikka hivenen laski tyttöjen (ja myös poikien) halukkuus solmia avioliitto ulkomaalaistaustaisen kanssa viime vertailuvuosiin nähden. Seka-avioliittoja on tutkittu vähän, myöskin muissa maissa tutkimus on ollut olematonta Väestöliiton mukaan joka teki ensimmäisen perhebarometrin 2012 jonka teemana oli seka-avioliitot "Rakkautta, rikkautta ja ristiriitoja" http://vaestoliitto-fibin.directo.fi/@Bin/b27ee258...

Eräs mielenkiintoinen seikka on se, että suomalaiste sekaliitot päättyvät useammin eroon kuin vertailumaissa, joissa barometrin mukaan sekaliitot eivät kestoltaan juuri eroa natiivien liitoista. Yhdeksi selitykseksi tarjosivat suomalaisten naisten autoritääristä luonnetta. Sori, en purkaa sitä tekstiä tähän hätään, osuin huonona päivänä sitomaan itseni koneen ääreen, mutta se oli mielenkiintoista luettavaa. Venakoista muistan hyvin sen, että pitävät suomalaisia miehiä kitsaina. Voi näitä kulttuurieroja :) Laitan sulle linkin, palataan myöhemmin asiaan jos näet sille tarvetta.

Tämän päivän feminismi on niin erilaista kun mun aikana jolloin tein tulkkaushommia Naisasiaunionille, järjestivät seminaareja - eräässä oli Valentina Tereshkovan tilalle laitettu vieraaksi Stalinin tulkki Jaltan konferenssin ajalta, oli uskomatonta kuulla hänen kokemuksistaan - esimerkiksi silloin seminaarin teema oli Uhkakuvien rakentaminen, ja on ollut sotalelut ja kv-rauhantyö ym. Unioni julkaisi myös säännöllisesti äänenkannattajassaan Akkaväki-lehdessä naistututkimuksen uusimpia julkaisuja ja oli muutakin julkaisutoimintaa.

Nykyisen Unionin toiminta on aika lailla erilaista - Vulva on nykyinen äänenkannattaja. Tarkoitus ei ole kuvailla tätä uutta, uudistunutta feminismiä, sitä paitsi Juho tuossa ylempänä on erinomainen nykyfeministimies, joka osaa paljon minua paremmin kuvata heidän ideologiaa ja toimintaideaa.

Kysymys on lähinnä siitä, että myös sekaliittojen osapuolet saavat avioneuvontaa siinä kuin muutkin yhteiskunnan palveluina, ei Unioni niitä ennenkään organisoinut toki naisjärjestöjen kattojärjestönä sillä oli paljon painoarvoa naisille kohdistetun turvaverkon rakentumiseen. Mamu-naisille tarkoitettu Monika-liitto tekee hyvinkin laaja-alaista auttamis- ja opastamistyötä ja niitä on vaikka mitä säätiöitä jotka tekevät tutkimusta. tytöille on omat tyttötalot ja eri etnisillä ryhmillä on omat yhdistyksensä joista voi kysyä neuvoa.

Venakot on aikamoisia matriarkkoja noin keskimäärin (kuten suomettaret), he osaavat useimmiten orientoitua aika nopeasti suomalaisessa ympäristössä ja hakea tietoa ja apua jos tarvitsevat. Ongelma on ollut vanhoillisten muslimiperheiden tyttöjen ja naisten asema. Ei ole salaisuus, että heidän asiansa ovat usein huonommin kuin kotimaissaan, jossa heillä on omat turvaverkostonsa, sukulaisensa ja ystävänsä, täällä he ovat täysin suojattomia ja miestensä hyvän/pahan kohtelun armoilla. Monika-järjestö on heille korvaamaton apu ja myöskin suomalaiset turvakodit. Mutta kuinka moni heistä pääsee hakemaan neuvoa muualta kuin moskeijasta, on toinen kysymys.

Mika Sarivaara-Satta

Eiköhän muslimien määrän kasvaminen Suomessa pidä huolta persujen kannatuksen suotuisasta kehityksestä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Mika, ei se välttämättä ihan niin mene. Huomaatko kuinka puolueet alkavat heräillä muiden pohjoismaiden perässä tähän todellisuuteen, että liian paljon, liian lyhyessä ajassa. Siinä kärsivät kaikki osapuolet paitsi rahaa tahkovat Punainen risti ja muut pakolaisbisneksessä kunnostautuneet järjestöt ja firmat.

Tanska ja Ruotsi ovat aloittaneet siirtolaisten vastaanoton jo 60-luvulla, aikaan jolloin ei ollut tämänkaltaista kansainvaellusta etelästä pohjoiseen, ja kun siirtolaisia oli suhteellisen vähän, he sopeutuivat kuka mitenkin yksilöllisesti, ilman etnisten yhteisöjensä painostusta. Siksi sen ajan siirtolaiset olivat kauhuissaan Muhammed-pilapiirrosjupakasta - nimittäin tanskalaiset esim poistivat kouluista halal-lihat ja tekivät muitakin muutoksia näyttääkseen kiittämättömille siirtolaisille kuka on ns. isäntä talossa.

Harmi niiden kaikkien muslimien puolesta jotka olivat jo tanskalaistuneet, vietin niihin aikoihin, 2006, paljon aikaa siellä ja oli surullista katsoa telkkarista kun nämä haastatteluissa itkivät, että me ole samanlaisia...Samantyyppisiä kaikuja olen kuullut Suomen tataarien yhteisön suunnalta. Tosin heitä ei Suomessa päästettäisi, ainakaan vielä, kertomaan omista kokemuksistaan ja käsityksistään telkkariin.

Mika Sarivaara-Satta

Muslimien määrän kasvaminen ei ole missään yhteiskunnassa tuottanut mitään hyvää, ja lisäksi seuraava muslimisukupolvi näyttäisi täällä Euroopassa olevan uskonnollisempaa ja radikaalimpaa, kuin edeltävä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #25

Mika, menin vähän sivuraiteelle edellisessä kommentissa, aloitin aiheesta mutta meninkin muistelemaan niin rakasta ja ihanaa Kööpenhaminaa...

Piti sanoa sinulle, että nyt kun muut puolueet skarppaavat ja alkavat ajaa persujlinjaista maahanmuuttopolitiikkaa, niin ne voi katkaista persujen lentoonlähdön kesken. heillä on kunnon organisaatiot ja kunnon "broilerikasvattamo" kuten tuossa ylempänä niin nerokkaasti muotoiltiin ja mikä tärkeintä, media on kaikkien muiden paitsi persujen puolella.

Demonisointi voi vielä pahimmassa tapauksessa kiihtyä entisestään. Täysin untuvikko porukka... mutta ihmeen hyvin ne on luovineet puoluekouksen jälkeen, ei voi kuin toivoa parasta että kaikki hyvät jumalat ovat heidän puolellaan jatkossakin.

Tietääkö muuten kukaan, mitä työmies Putkoselle tapahtui, kumman leirin valitsi? Hän on todellinen järjestöjyrä (kokemusta on hänen tulkkinaan ay-ajoilta)

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Kuvitelkaas jos persuilla olisi yhtä onnistunut poliittisten broilerien kasvattamo kuin kokoomuksella...

Nykyisin ps. Väki on aika särmikästä ja raakeita puheiltaan ja toimiltaan. Ne kun hiottaisiin pois niin siinä olisivat monet ihmeissään...

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Hei Jukka,

Sinultahan se tuli, loistava älynväläys - broilerikasvattamo - otin termin välittömästi käyttööni. Tiedoksesi vaan, että aion viljellä sitä runsaasti, sillä se on erinomainen kuvaamaan vanhojen puolueiden poliittista nuoriso-organisaatioita.
Siinä toiminnassa on lisäksi piirteitä Huxleyn Eläinten vallankumouksesta )

"Nykyisin ps. Väki on aika särmikästä ja raakeita puheiltaan ja toimiltaan. Ne kun hiottaisiin pois niin siinä olisivat monet ihmeissään..."

Tämä lainaus sinulta on juuri sitä sisältöä mitä olen jaaritellut yllä olevissa kommenteissani ja sinä ilmaiset sen parilla lauseella! Olen täysin samaa mieltä ja innoissani seurailen poliittisen kulttuurin muuttumista kansalaisille läheisemmäksi. Sitä jotakin persuissa on :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mikäli media kaivaisi kokoomusväen kummin kaiman serkultakin kaikki möläytykset mitä netissä on sanottu ja julistaisi näitä jatkuvalla syötöllä kerraten sanomaa niin kuva kokoomuksesta puhtoisena voisi saada samanlaista väriä pintaan kuin perussuomalaisilla.

Toimituksen poiminnat